Zoeken in deze blog

woensdag 30 juli 2014

Gegrilde groenten met tomatensalsa

Dit heerlijke maaltje is een mengelmoesje van recepten en mijn eigen improvisatie wat goed heeft uitgepakt. Ik maakte heerlijke gegrilde groenten, tomaat, paprika en courgette, die van tevoren in een lekker badje gelegen hadden met een tomaten salsa met daarbij pasta. Echt heerlijk! Je kan deze groenten overigens ook vervangen door aubergine, ui, andere kleuren paprika, venkel, wat je zelf maar lekker vind!
Een simpel gerecht maar heerlijk! Het recept van de tomatensalsa komt van eten in de tuin van 24 kitchen en die van de gegrilde groenten van Jamie Olivier. Deze heb ik wat aangepast door daar heerlijke verse kruiden, rozemarijn en tijm, aan toe te voegen. Vers uit de tuin, als je dat aanbod afslaat.... Daardoor wordt dit maaltje nog lekkerder! Daar heb ik een beetje mee geknutseld, toen rolde er dit uit. Echt heel lekker! De tomaten salsa kan bij heel veel gerechten gegeten worden. Het is een goed alternatief voor een salade, maar is ook erg lekker als je Mexicaans gaat eten, voeg dan bijvoorbeeld maiskorrels toe, wees creatief! Kortom, er is veel variatie mogelijk! Hieronder het recept voor dit heerlijke gezonde zomerse maaltje! Bon apétit!

Gegrilde groenten met tomatensalsa


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten

Gegrilde groenten
-1 puntpaprika
-1 courgette
-1 vleestomaat
-1/2 bosje basilicum
-zout
-peper
-rozemarijn
-tijm
-1 teentje knoflook
-balsamicoazijn
-olijfolie
-400 gram penne

Tomatensalsa
-5 vleestomaten
-1/2 bosje basilicum
-1 kleine rode ui, kan eventueel ook wit
-3 eetlepels zwarte olijven
-rosemarijn
-tijm
-olijfolie


Bereidingswijze

Tomatensalsa
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe deze in een mooie schaal. Snipper de ui en voeg deze toe. Snijd de olijven in grove stukjes en doe deze ook in de schaal. Snijd een paar takjes rozemarijn en tijm fijn en voeg deze er ook aan toe. Zet dit eventjes aan de kant.

Gegrilde groenten
Snijd de courgette in dunne lange plakken. Snijd de tomaat in wat dikkere plakken. Snijd de paprika ook in lange plakken. Maak in een braadslede een marinade van een scheutje olijfolie, een druppeltje balsamicoazijn, een teentje knoflook, heel fijn gesneden, wat verse rozemarijn en tijm, zout en peper, en kneus de basilicum en voeg deze hier ook bij. Roer dit een beetje door elkaar en wentel hier vervolgens de groenten door voordat je ze in de grillpan of koekenpan legt. Bak de groenten gaar en net een beetje geroosterd.
Als je met de groenten bezig bent kun je ook de pasta gaan koken. De penne moet ongeveer 12 minuten hebben dus zorg je ervoor dat je al een pan met kokend water hebt klaarstaan.
Als alle groenten gegrild zijn, kun je deze eventueel nog even in de oven neerzetten, zodat degenen die als eerste gebakken zijn nog wat warmer worden. Op ongeveer 150 graden. Dan heeft de pasta nog wat tijd om gaar te worden.

Tomatensalsa
Maak nu de tomatensalsa af. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Bewaar eventueel een paar blaadjes voor de garnering. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Hussel dit allemaal lekker door elkaar en klaar is kees!

Zet je tomaten salsa met de gegrilde groenten en je heerlijke pasta op tafel en smullen maar!

Bon apétit!

Wilt u een reactie plaatsen? Druk dan op, geen opmerkingen, indien er al wel reacties zijn geplaats staat er 1 opmerking of meer. Dan moet u daar op klikken. Sorry voor het ongemak!

1 opmerking: